Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Η Γνώση

Τι είναι Γνώση;
Είναι το ερώτημα που απασχόλησε και απασχολεί κάποιους ανήσυχους  εξερευνητές τα ήσυχα βράδια σε μια του κεφαλιού σκηνή. Οι μεγάλοι ερευνητές και τολμηροί θαλασσοπόροι ταξίδεψαν σε χώρες μακρινές αναζητώντας την και έφθασαν σε χιονισμένες και φωτισμένες του Ολύμπου κορυφές.
Τρία είναι τα βασικά πεδία της γνώσης:
Το Γνωστό, το Άγνωστο και αυτό που δεν μπορεί να γίνει γνωστό με την ανθρώπινη μορφή.
Το Γνωστό περιλαμβάνει την κοινή λογική,  την ομιλία, τον λόγο, τη σκέψη, λειτουργεί με  τον ένα ημισφαίριο του ανθρωπίνου εγκεφάλου,  (το αρσενικό) και κατανοεί την μετάφραση του άλλου ημισφαιρίου, που είναι το Άγνωστο και ανήκει στο χώρο της τέχνης της έμπνευσης της λογοτεχνίας και της σιωπηλής γνώσης,  (το θηλυκό).
Όσο πιο ευφυή συνεργασία έχουν τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου σε γέφυρες αμφίδρομης κατανόησης, τόσο πιο αρμονικό είναι το άτομο  σε βάση ψυχικής νοητικής και φυσικής υγείας.
Η υπερβολική χρήση του  του αρσενικού  ημισφαιρίου  δημιουργεί νοητική  και φυσική ακαμψία,  αυταρχισμό,  εξουσιομανία, υποχονδριασμό, πλήξη, εμμονές και στερεότυπα , επιθετικότητα και βία.
Η υπερβολική   χρήση του θηλυκού, δημιουργεί  υστερία ,τρέλα ,νοσηρή τέχνη ψυχεδελική υπουλία, παθητικότητα φαντασιώσεις αποφένια και φοβία.
Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει ισορροπία.
Αυτό που δεν μπορεί να γίνει γνωστό με την ανθρώπινη μορφή ανήκει στον χώρο του αποκρυφισμού και όλων των νοσηρών τελετών και τελετουργιών, θρησκευτικών σαμανιστικών και πνευματιστικών και καλά θα κάνει ο καθένας που θέλει να προστατεύσει την υγεία του να απέχει από τέτοιους είδους πρακτικές και μεθόδους.
Ο μύθος της Σεμέλης που ζητά να δει τον Δία  και  καίγεται, δίνει όλη την αλήθεια του γεγονότος. Και η αλήθεια είναι ότι  "καίγεται" κάποιος  όταν θελήσει να δει τον Αετό και  τις απόρροιες του.
Όλη η παγίδα αυτών των θεοσοφικών θρησκειών  των μυστικιστικών ταγμάτων και στοών βρίσκεται εκεί. Επιδιώκοντας την  κοσμική εξουσία εν τρόπω παντί υπόσχονται μια γνώση που δεν μπορεί να γίνει γνωστή με την ανθρώπινη μορφή. Αρκετοί την έχουν αποκτήσει κιόλας, με αντίτιμο όμως μεγάλο και έχουν βγει έξω από το ρεύμα της ζωής.
Η ανοησία του ανθρώπου  δεν είναι ότι προσωποποιεί και ονοματίζει όλα τα πράγματα του υλικού  κόσμου με σκοπό να τα κατανοήσει, αλλά ότι προσωποιεί και τον θεό το πνεύμα, τον κόβει και τον ράβει στα μέτρα του με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει ιδιοτελώς και με  μεγάλη απληστία . Για αυτό  όπου δείτε και ακούτε να μιλούν πολύ για τον θεό και την αγάπη να κρατάτε  καλάθι μικρό.
Αν δεν μπορούμε να μιλάμε για τον θεό και δεν χρειάζεται άλλωστε, μπορούμε να μιλάμε και πρέπει για τον άνθρωπο και τα προβλήματα του.
Τον άνθρωπο, αυτό το μεγάλο στοίχημα της Κοσμικής Συνείδησης, τον μεγάλο ταξιδευτή της Γαλαξιακής Πολιτείας, το παιδί του Ήλιου και της Σελήνης, τον γιο του Ανέμου και της  Αύρας.
Θα τα καταφέρει άραγε;
Οπωσδήποτε η γνώση δεν είναι η ευτυχία της άγνοιας, όμως είναι η πρόκληση η περιπέτεια το παιγνίδι η δημιουργία η κατανόηση,  η χαρά.
Όλοι οι άνθρωποι της γνώσης  είχαν να διασχίσουν μια θάλασσα τρικυμισμένου θυμικού μπροστά και ένα τοπίο στην ομίχλη με πολλές παγίδες σταθμούς νησιά. Σε αυτή την τόσο δύσκολη διαδρομή οι σύμβουλοι και οι οδηγοί σου είναι η ερμηνεία, ο ΕΡΜΗΣ και η φιλοσοφία, η ΑΘΗΝΑ.
Να τους ακούμε και να τους συμβουλευόμαστε τακτικά.
Τι είναι Γνώση;
Γνώση είναι ότι ξέρουμε καλά ενώνοντας την δεξιά και την αριστερή πλευρά, λέει ένα μαγικό ελάφι που στον  δρόμο της, μας συναντά.
4η Γαλαξιακή Ημέρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Οτιδήποτε σε αυτό το σύμπαν εξαρτάται από οτιδήποτε άλλο"